Rechts tuig met bivakmutsen bestormt noodopvang in Woerden

Samenleving
zaterdag, 10 oktober 2015 om 5:21
noodopvang woerden belaagd1444447690
De oproep van PVV-voorman Geert Wilders aan zijn aanhang om zoveel mogelijk chaos te veroorzaken ('Kom ik Verzet') werpt steeds meer vruchten af. Nadat eerst in Enschede de hooligans al lostrokken, was het vannacht de beurt aan tuig uit Utrecht. Een groep mensen met bivakmutsen gooide vuurwerkbommen en eieren en duwde hekken omver, zegt burgemeester Victor Molkenboer van Woerden tegen de lokale omroep Woerden TV. 20 man kwam naar sportcentrum Snellerpoort, waar sinds woensdag 150 vluchtelingen worden opgevangen. Het lukte hen niet binnen te dringen. Een groot aantal is volgens de burgemeester aangehouden.
,,Het is een zieke groep. Je kunt voor of tegen zijn, maar dit soort acties doe je niet", aldus Molkenboer. De burgemeester zegt dat de vluchtelingen erg zijn geschrokken van de knallen en emotioneel reageerden. ,,De meesten komen uit een oorlogsgebied. De knallen geven een traumatische ervaring."
Woerden heeft extra veiligheidsmaatregelen rondom de sporthal genomen. Zo komt er permanent politietoezicht en wordt de ingang extra beveiligd met camera's.