“Noord-Koreanen in de buurt van nucleaire testsite krijgen spookziekte”

Samenleving
door Admin
dinsdag, 05 december 2017 om 14:43
welingelichtekringen header 1
De bevolking in Noord-Korea zou aan zulke hoge stralingsniveaus worden blootgesteld dat ze een mysterieuze aandoening oplopen. Volgens overlopers zouden al vele mensen overleden zijn aan de 'spookziekte.' “Er zijn zo veel mensen gestorven dat we het een spookziekte begonnen te noemen”, verklaart Lee Jeong-hwa aan NBC News. Ze ontsnapte in 2010 aan het regime. “Wij dachten dat we ons niet goed voelden omdat we arm waren en daardoor onvoldoende voedzame dingen konden eten. Maar nu weten we dat het door de straling kwam.”
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO kan straling in een lage dosis al leiden tot kanker en aantasting van de organen. Ferenc Dalnoki-Veress, een wetenschapper verbonden aan het James Martin Centre for Nonproliferation Studies in Californië, trekt het verhaal in twijfel.
Hij vertelde aan NBC dat eventuele stralingslekken dan toch hadden moeten worden gedetecteerd door sensoren in de regio. Toch zijn de overlopers overtuigd van de verwoestende effecten van de testen op hun gezondheid.
Eerder deze maand verklaarden overlopers uit de Noord-Koreaanse Kilju-regio echter hetzelfde volgens de Britse krant The Independent.
Bron(nen): HLN