Nostalgie!

Samenleving
door Admin
zondag, 06 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Der Spiegel wordt met gepaste trots herdacht dat de Ford Taunus 17M in 1960 van de band rolde, nu dus een halve eeuw geleden. Destijds nog was Henry Ford II, neef (herstel: kleinzoon) van de grondlegger van het bedrijf, naar Keulen gekomen om deze prachtwagen te dopen. Daarna reed hij naar Bondskanselier Adenauer (Bonn was niet ver) en ook daar zou de nieuwe auto instemmend zijn ontvangen.
Met dit autootje lukte het Ford trouwens om Opel voorbij te streven op de ranglijst van meestverkochte auto's in Duitsland en slechts Volkswagen voor zich te dulden. In 4 jaar tijd, tot 1964, werden er 670.000 stuks verkocht. Destijds werd geadverteerd met 'in 6 seconden naar de 50 kilometer' en een Spiegel-medewerker kroop nog eens achter het stuur om te ondergaan hoe het is om nu in zo'n oud karkas rond te rijden. De uitkomst is lang niet slecht - en dan te bedenken dat de nieuwsprijs destijds 6.485 mark bedroeg.
Mocht u er onverhoopt nog een hebben staan en wilt u er van af, dan is hij nu zo'n 12.000 euro waard, aldus Der Spiegel.
Bron(nen): Der Spiegel