Pakistaans vliegtuig neergestort

Samenleving
door anpwoensdag, 07 december 2016 om 14:02
pakistaans vliegtuig neergestort1481115848
Een Pakistaans verkeersvliegtuig met 47 mensen aan boord is woensdag op weg naar de hoofdstad Islamabad neergestort. Het vliegtuig van Pakistan International Airlines (PIA) zou volgens Pakistaanse media bij de plaats Havelian, circa 50 kilometer ten noorden van zijn eindbestemming, zijn gecrasht.
De politie in de streek heeft bevestigd dat er een toestel is neergestort en dat reddingswerkers onderweg zijn. Volgens ooggetuigen zijn er geen overlevenden.
Het vliegtuig van het type ATR kwam uit Chitral in het uiterste noorden van het land. Volgens Pakistaanse media heeft de piloot kort voor het vliegtuig van de radar verdween een noodsignaal gegeven. Hemelsbreed ligt Chitral ongeveer 270 kilometer van de hoofdstad.
De afgelopen jaren zijn er enkele ernstige vliegtuigongelukken in Pakistan geweest. In april 2012 stortte een Boeing 737 van Bhoja Air kort voor de landing in Islamabad neer. Alle 127 inzittenden kwamen om het leven. In juli 2010 vloog een Airbus 321 van luchtvaartmaatschappij Airblue tegen een berg bij Islamabad. Alle 152 mensen aan boord verloren het leven. Bij beide toestellen ging het om een vlucht Karachi - Islamabad.