Politie Rotterdam schiet man neer

Samenleving
door anp
maandag, 10 augustus 2015 om 2:39
politie rotterdam schiet man neer1439168195
De politie in Rotterdam heeft in de nacht van zondag op maandag een gewapende man neergeschoten. Agenten voelden zich genoodzaakt hun pistool te trekken nadat de man een vuurwapen op hen had gericht. Hij is geraakt in zijn been.
De schietpartij vond plaats nadat agenten een melding kregen over een beroving op de Bloemenlaan in Rotterdam-Zuid. Toen zij een kijkje gingen nemen, zagen ze een man wegrennen op de Vinkenbaan, om de hoek van de Bloemenlaan. Ze wilden hem aanhouden, maar op dat moment haalde hij het wapen tevoorschijn en richtte hij op de agenten.
De man is met een schotwond in zijn been naar het Maasstad Ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is. Hij is wel aangehouden. Ook is er een tweede man gearresteerd. Hij zou betrokken zijn bij de beroving waarover de politie een melding kreeg. De Rijksrecherche onderzoekt de schietpartij.
Kort na de schietpartij in Rotterdam moesten agenten ook hun wapen trekken bij een aanhouding in Vlaardingen. Daarbij raakte niemand gewond.