Samuël is bijna zeker verdronken, maar zijn vrienden blijven geloven in zijn opstanding

Samenleving
donderdag, 15 juli 2021 om 8:24
anp 423993427
De Nijkerkse evangelist Samuël Boujadi (22) is al zo’n tweeënhalve week vermist, nadat hij was gaan zwemmen in het Meer van Bracciano nabij Rome. Het staat dus hoegenaamd vat dat hij is verdronken en dat duikers die deze week aan de slag gaan zijn lichaam vinden. Maar daar willen Jack Schreudering en Daniël van Deutekom,de vrienden van Samuel, niet aan. Als hij dood zou zijn gaan ze bidden voor zijn opstandig. ‘Als God iemand uit de dood kan opwekken, dan is het Samuël wel’, zegt Van Deutekom tegen het ND. Boujadi is evangelist en was medebedenker van het evangelische tiener-event Momentum in Nijkerk.
‘De Bijbel noemt in Matteüs 10 vers 8 een gebod van Jezus. Daar staat: ‘Genees de zieken, drijf demonen uit, reinig melaatsen, wek de doden op.’ Het is niet optioneel. Het is een gebod van Jezus aan Zijn volgelingen. Ik zie het als gehoorzaamheid aan God, net als Bijbellezen en bidden. Samuël bad zelf vaak voor genezing van anderen. Ik geloof dat God nog steeds wonderen kan doen.
‘Twee sonarboten hebben onafhankelijk van elkaar een signaal op dezelfde plek gekregen.We verwachten daarom dat Samuël in het oosten voor de camping ligt."
Als zijn lichaam gevonden wordt, keert Schreudering samen met de vader van Boujadi terug naar Italië. ‘Ik ga absoluut bidden voor wederopstanding. Ik heb geloof dat het nog steeds kan. Maar als het niet gebeurt, ben ik niet teleurgesteld in God. Het doet geen afbreuk aan mijn geloof.’
Bron(nen): ND