Trump blij dat Twitter weer 'in verstandige handen' is onder Musk

Samenleving
door anp
vrijdag, 28 oktober 2022 om 15:52
schermafbeelding 2022 10 28 om 162339
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft verheugd gereageerd op het feit dat Elon Musk Twitter heeft overgenomen. Trump schrijft op zijn eigen sociale medium Truth Social dat hij zeer blij is dat Twitter "weer in verstandige handen" is. Musk heeft nog niet bevestigd of Trump weer terug kan keren op het platform, maar heeft daar wel vaak op gezinspeeld.
Trump kan niet meer op Twitter sinds de bestorming van het Capitool in januari 2021. Het bedrijf zei destijds het account permanent te blokkeren "vanwege het risico op het aanzetten tot geweld". Musk heeft die beslissing altijd fel bekritiseerd en gezegd dat de oud-president terug mocht keren als hij het bedrijf zou overnemen.
De oud-president heeft ook al eens aangegeven dat hij niet meer terug zou willen op Twitter. In zijn post schrijft hij dat hij zijn eigen platform er beter uitziet en beter werkt en hij zegt nog niet of hij Twitter weer zal gebruiken. Trump ziet de overname in elk geval als een positieve ontwikkeling, omdat het bedrijf eerst gerund zou worden door "radicale linkse gekken en maniakken die ons land echt haten".
Duitsland
De Duitse regering heeft juist aangegeven wellicht te willen stoppen met Twitter nu het platform is overgenomen door Musk. Berlijn wacht de komende maanden nog wel af wat voor veranderingen Musk zal doorvoeren bij het bedrijf.
De regering ziet het belang van Twitter voor het Duitse publiek, maar zal de ontwikkelingen van Musk volgen. "Daarna worden conclusies getrokken", zegt een woordvoerder.
Kritiek overname
Musk, bekend van de bedrijven Tesla en SpaceX, is donderdag eigenaar geworden van Twitter. Na de overname schreef hij op het platform dat "de vogel is bevrijd". De 51-jarige ondernemer zei eerder dat hij de vrijheid van meningsuiting wil beschermen, maar critici vrezen dat onder zijn leiderschap minder content zal worden gemodereerd en meer plaats zal zijn voor haatberichten.
De Russische oud-president Dmitri Medvedev, nu vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad, heeft Musk via een tweet succes gewenst met het "overwinnen van politieke vooringenomenheid en ideologisch dictatorschap op Twitter".