Trump: nieuws over gezondheid Kim Jong-un klopt niet

Samenleving
door anp
vrijdag, 24 april 2020 om 3:13
trump nieuws over gezondheid kim jong un klopt niet1587690977
De Amerikaanse president Donald Trump betwijfelt of het nieuws klopt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un sinds kort met serieuze gezondheidsproblemen kampt. Dat zei hij donderdag (lokale tijd) op een persconferentie.
"Ik denk dat het onjuist was", zei Trump over de berichtgeving. De president haalde uit naar nieuwszender CNN, dat ook publiceerde over de toestand van Kim. "Ik denk dat het een nep-verslag was van CNN. Ik heb gehoord dat ze oude documenten gebruikten."
Zuid-Koreaanse media meldden dinsdag dat Kim worstelt met zijn gezondheid na een medische behandeling voor hart- en vaatziekten vorige week. Maar het kantoor van de president van Zuid-Korea meldde daarna dat er geen aanwijzingen zijn dat Kim ernstig ziek is. Trump zei dinsdag niet te weten hoe het met Kim is.
Woensdag was er voor het eerst weer een teken van leven van de Noord-Koreaanse leider. Staatspersbureau KNCA meldde dat Kim de Syrische president Assad heeft bedankt voor diens felicitaties in verband met een nationale feestdag. De staatsmedia hadden tot dan toe gezwegen na hevige speculaties over de verslechterde gezondheidstoestand van Kim.