Vader Jos Verstappen nog niet af van justitie

Samenleving
door anp
donderdag, 28 juli 2016 om 17:06
vader jos verstappen nog niet af van justitie1469718489
De vader van Jos Verstappen is nog niet af van justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg onderzoekt een aangifte die Frans Verstappen zondag tegen zijn zoon heeft gedaan wegens mishandeling. Weliswaar trok de vader die aangifte woensdagavond in, maar het staat het OM vrij de aangifte alsnog te onderzoeken, laat een woordvoerster van justitie in Maastricht donderdag weten.
De Telegraaf publiceerde woensdag een interview met Frans Verstappen waarin die zei te zijn mishandeld door zijn zoon. Dat zou zondag zijn gebeurd na afloop van de Grand Prix van Hongarije, waar kleinzoon Max vijfde werd.
Advocaat Geert Jan Knoops van Jos Verstappen bevestigt dat de aangifte is ingetrokken en zegt dat Jos binnenkort wordt gehoord. Dan zal volgens Knoops duidelijk worden dat er van mishandeling geen sprake was.
In een toelichting zegt Knoops dat het OM moet onderzoeken of de intrekking van de aangifte op de juiste gronden is gedaan.
Jos Verstappen raakte in het verleden al meerdere keren in opspraak. Zo werd hij in 2009 veroordeeld voor het belagen van zijn ex-vrouw. Begin 2012 kwam Verstappen opnieuw in aanraking met de politie, nadat hij in Roermond zou zijn ingereden op een ex-vriendin.