Vals spel Fransen niet gehonoreerd

Samenleving
door Admin
woensdag, 28 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Duitse kranten krijgt Louis van Gaal alle denkbare lof toegezwaaid nadat zijn Bayern München zich gisteravond in Lyon kwalificeerde voor de finale van de Champions League. Een hysterische krant als Bild schrijft hysterisch, maar ook de immer beleefde en ietwat ingehouden Süddeutsche Zeitung kan er niet omheen, Van Gaal - de architect van al dit moois - heeft het er weer voortreffelijk vanaf gebracht.
En wie is Louis dan om zoiets te ontkennen? "Wir haben ein sehr, sehr gutes Pressing gespielt," aldus de coach, "dieses Pressing war zu viel für Lyon." In Frankrijk kan de stemming helaas niet zo uitgelaten zijn na de 3-0 nederlaag tegen de Duitsers. In sportkrant L'Équipe moet worden geconstateerd dat de Fransen weinig konden inbrengen tegen de Beierse overmacht.
Eerder is hier al gememoreerd hoe onsportief in Frankrijk doorgaans geopereerd wordt en daarvan was deze week opnieuw een staaltje te zien.
Lyon had het afgelopen weekend opeens vrijaf gekregen voor de Franse competitie om beter voorbereid aan de match tegen de Duitsers te beginnen. Aan het einde van het voetbalseizoen - als veel spelers al behoorlijk 'op' zijn - is dit werkelijk een groot kado en natuurlijk ook een vorm van competitievervalsing. Ook werd hiermee aangetoond dat in Frankrijk tot op het hoogste niveau gemarchandeerd wordt als de landsbelangen dat ook maar even toestaan.
Hoe dan ook: gewerkt heeft het niet en dat betekent voor de toekomst dat de Fransen op zoek zullen gaan naar nog oneerlijker manieren om sportuitslagen in hun voordeel te beinvloeden.