Winkeldief, een vak apart

Samenleving
door Admin
dinsdag, 15 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nasst allerlei moderne vormen van afpersing, list en bedrog blijft de winkeldief wel degelijk bestaan. Het is niet zo dat de vele innovaties op het terrein van de misdaad deze oude vakman volledig hebben weggedrukt. Vandaag verhaalt The Times van een bende Londense dieven die zeer voortvarend de meest luxueuze winkels plunderen, bij voorkeur met een bijl in de hand.
Hun favoriete adressen zijn winkels in en rond Bond Street  en Regent Street, waar handtassen van 2.000 euro in de etalage liggen en kostbare horloges van merken als Breitling en Cartier. Meer dan 100 zaken in dit kwartier hebben zich inmiddels tot de politie gewend in verband met veelvuldig bezoek van deze jonge dieven. Zes zijn er gisteren opgepakt. Op gestolen motors gaan de heren door de buurt en met geweld - voorkeur met behulp van bijl en/of vuurwapens - verschaffen ze zich toegang tot winkels en etalages.
Wat ze stelen, is veelal op bestelling. In de maanden maart en september is er dan ook een piek te zien in hun activiteiten, want dan zijn de nieuwe collecties gearriveerd.
Bron(nen): The Times