Elon Musk schoffeert Zelensky met meme over steun voor Oekraïne, maar Kyiv slaat direct terug

social media
maandag, 02 oktober 2023 om 15:06
anp 451525498
Elon Musk plaatste op zijn eigen X, voorheen Twitter, een variant op de 'gefrustreerde jongen'-meme met een foto van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Daarbij schreef hij: “Als er vijf minuten voorbijgegaan zijn en je hebt nog niet om een miljard dollar aan steun gevraagd.”
Er volgde een golf van kritiek op de controversiële oprichter van Tesla en SpaceX. En ook Kyiv liet zich niet onbetuigd. Er kwam direct een reactie, waarin Musk werd afgebeeld als ‘gefrustreerde jongen’. “Als er vijf minuten voorbijgegaan zijn en je hebt nog geen Russische propaganda verspreid”, stond erbij.
De post van het officiële account van het Oekraïense parlement is verwijderd. Musk, die zei niet meer te censureren op het nieuwe X, heeft een kennelijk hem onwelgevallige post toch verwijderd.
De ooit zo populaire elektrische auto-pionier komt steeds meer onder vuur te liggen, onder meer omdat hij in gekke complottheorieën gelooft en voortdurend Russische propaganda plaatst. Zo schreef hij vorige maand nog: “Zo veel doden voor zo weinig resultaat” over het Oekraïense tegenoffensief. Ook heeft hij vorig jaar de Starlink-satellieten boven de Krim laten uitschakelen om zo een aanval van Oekraïne op de Russische vloot te dwarsbomen.