Klaas-Jan Huntelaar: ‘Er vliegt hier iedere avond exact om 22.44 uur een ransuil over. Dat is toch wel mijn favoriete dier.’

Hij wil nog zo veel beleven, hij zag voor zijn gevoel pas zo weinig. ‘Ik ben 36, heb vier kinderen, maar het gevoel dat ik nog steeds aan mijn jeugd bezig ben. Dat het volwassen leven pas begint als ik gestopt ben.' Klaas-Jan Huntelaar spreekt met de Volkskrant over zijn leven.

Zo serveert het restaurant waar het interview plaatsvindt cider uit Huntelaars moestuin.

‘Dat is niet heel moeilijk om te maken. Ik had heel veel appels over in de moestuin.’

Een profvoetballer met een moestuin! Waarschijnlijk is hij de enige.  ‘Je bent bezig met een proces, er moet iets groeien, daar moet je aan werken, tijd erin insteken, een beetje liefde. Het is als een voetbalploeg opbouwen. Mooi als er dan ineens iets groeit.’

Van de schilders heeft Caravaggio zijn voorkeur. "Beetje vaag, beetje creepy, beetje theatraal, gekke dingen. Extreem. Heel donker, met een beetje lichtinval. Luguber. Gothisch. Bijbelse taferelen. Ik ben helemaal niet gelovig, maar het trekt me gewoon aan. Ik heb wat boeken over hem gekocht."

"Ik word niet per se vrolijk van klassementjes waarin ik als ‘de oudste doelpuntenmaker sinds weet-ik-veel’ wordt omschreven. Pure leeftijdsdiscriminatie!’ Lacht hard. ‘Nee, maar dat vind ik serieus niks."

"Het liefst lees ik non-fictie. En kookboeken! Daar heb je echt iets aan, je kunt een resultaat boeken. Ik heb er onvoorstelbaar veel. Mijn favoriet is een groot, rood boek, beetje de  klassieke Franse keuken. Ik heb er onder meer een recept met kreeft en een bouillonnetje met cognac, dragon en nog wat ingrediënten uitgehaald. Echt zalig."

Bron(nen):   De Volkskrant