Bertens in kwartfinales tegen Mladenovic

Tennisster Kiki Bertens treft in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Moskou de Française Kristina Mladenovic. De nummer 45 van de wereldranglijst versloeg in de tweede ronde Anastasija Sevastova uit Letland in drie sets: 7-5 3-6 6-3. Eerder op de dag was de als tweede geplaatste Nederlandse in drie sets te sterk voor Kaia Kanepi uit Estland: 4-6 6-3 7-5.

Bertens (27) en Mladenovic (26) speelden één keer eerder tegen elkaar. Dat was drie jaar geleden in het kader van de Fed Cup. Bertens zegevierde op de gravelbaan in twee sets: 7-5 6-4. Het toernooi om de Kremlin Cup wordt in de Russische hoofdstad op hardcourt gespeeld.

Bertens kwam tegen Kanepi zowel in de tweede als derde set op een achterstand van 3-1. De Westlandse tennisster, die klaagde over een voetblessure, kwam echter goed terug. "Ik ben blijven vechten", zei Bertens. "Ik worstel met mijn lichaam, maar ik neem nu rust en ga me weer voorbereiden op de volgende partij."

Bertens kan zich nog altijd op eigen kracht kwalificeren voor de lucratieve WTA Finals, die eind deze maand in China beginnen.