Barcelona benadert de perfectie

Sport
maandag, 14 januari 2013 om 14:34
welingelichtekringen header 1
Ook qua prestaties benadert Barcelona de perfectie. De Catalaanse club vergaarde uit de eerste 19 wedstrijden in de Spaanse competitie 55 van de 57 punten. Daarmee verbeterde de ploeg van trainer Tito Vilanova zijn eigen record uit het seizoen 2010-2011. Toen bleef het op de helft nog steken op 52 punten.'We zijn heel blij. Het is een ongelooflijke voorsprong', erkende Vilanova. 'Maar de titel is nog niet binnen'. Ook bij Malaga freewheelde Barcelona bijna naar een zege. Het was alweer de achttiende wedstrijd, die het team met Lionel Messi omzette in een overwinning. 'We presteren echt heel goed. Dat geeft rust', aldus Vilanova. In de Primera Division speelde het tot nog toe slechts één keer gelijk: 2-2 in de Clasico tegen Real Madrid. Van dezelfde tegenstander verloor het voor het seizoen in het duel om de Spaanse Supercup (2-3). In de Champions League incasseerde het een tweede verlies bij Celtic. Trainer Vilanova waakt voor alles voor gemakzucht. 'We zijn niet onoverwinnelijk', waarschuwde hij volgens Voetbal International. 'De dag dat we niet op een hoog niveau spelen, is de dag dat we verliezen. Alles wat we tot nu toe hebben bereikt, danken we aan de wil om te winnen. We zullen de vorm moeten vasthouden. En dat zal knap lastig zijn. Daarom zijn we echt nog niet zeker van de titel.' Barcelona heeft als koploper een voorsprong van elf punten op Atletico de Madrid. In het seizoen 2008-2009 bedroeg de marge halverwege 12 punten op eeuwige rivaal Real Madrid. De regerend kampioen staat inmiddels 18 punten achter op de Catalanen.