Speler trapt ballenjongen (video); Engeland in rep en roer

Chelsea-middenvelder Eden Hazard is in de League Cup-wedstrijd tegen Swansea met een rode kaart van het veld gestuurd omdat hij een ballenjongen getrapt heeft. Deze was tijd aan het rekken en wilde de bal niet snel genoeg teruggeven. Hazard kon zich niet beheersen en raakte de jongen vol in de ribben. Het publiek en de spelers van Swansea reageerden woedend en noemden de actie schaamteloos. Ook Hazards ploeggenoten leken er alle begrip voor te hebben dat de scheidsrechter rood toonde. Maar ook de ballenjongen, die uitgerekend de zoon van de voorzitter van Swansea bleek te zijn, was niet geheel onschuldig. Hij was bewust tijd aan het rekken door op de bal te gaan liggen. Op Twitter had de jongen zelfs voor de wedstrijd aangekondigd iets te zullen doen. 'De koning van de ballenjongens is terug voor zijn laatste verschijning  #nodig #fom#tijd te winnen', tweette hij. Daarom duiken er ook stemmen die de Belgische international verdedigen. Zo reageert een Engelse journalist: 'Hoe verloederd moet een sport niet zijn als zelfs de ballenjongens zich met zo'n gedrag inlaten?' Voormalig Chelsea-speler Pat Nevin staat eveneens achter Hazard: 'Ik zou de bal vanonder de ballenjongen geschopt hebben, 100% zeker. Sorry, als dat niet correct zou zijn, maar ik zou het gedaan hebben'. Beiden hebben inmiddels hun excuses aangeboden. De ballenjongen, die aan het gebeuren geen verwondingen overhield, excuseerde zich omdat hij tijd probeerde te winnen, Hazard omdat hij zijn kalmte verloor. Hij wordt waarschijnlijk voor een aantal wedstrijden geschorst. De ballenjongen en de vader hebben geen klacht ingediend. Chelsea kwam in Wales overigens niet verder dan 0-0 en dat betekende uitschakeling na de eerdere nederlaag in Londen (0-2). Bekijk hier het incident.

Bron(nen):   Telegraph  Daily Mail    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Piet Oud

  Op beelden die meer inzoomen op het getrapt, lijkt het veel meer alsof de speler trapt op de bal, en niet op de ribben van de jongen. De jongen doet daarna wel heel overdreven pijn lijden, als ie al pijn heeft.

 2. Opzeeland

  In het bronbericht:
  “But Morgan, it later emerged, had tweeted before the game boasting about his timewasting skills.

  One pre-match tweet on his account reads: “The king of all ball boys is back making his final appearance #needed #for #timewasting.””

  Op de beelden is inderdaad te zien dat de voetballer enkel de bal probeert te trappen, en de ballenjongen zich aanstelt. Kwalijke zaak.

 3. Cornelis Berend

  Kijk de Youtube video is niet meer te zien. Copyright claim door The Football Legue. Ik dacht dat copyright was om geld te zien voor je werk, niet om misdrijf te verdoezelen.

Reacties niet toegestaan