Aanvaller heeft plastische chirurgie nodig na doodschop in gezicht

Sport
zondag, 24 maart 2013 om 15:10
welingelichtekringen header 1
De Nieuw-Zeelandse aanvaller Shane Smeltz moet een chirurgische ingreep ondergaan nadat hij vrijdag in blessuretijd door een speler van Nieuw-Caledonië vol in het gezicht werd getrapt. Smeltz leek een minuut voor tijd met het hoofd het winnende doelpunt te maken, totdat een verdediger de karatetrap uitdeelde en de spits vol in het gezicht raakte. De Australische scheidsrechter Strebre Delovski gaf geen strafschop of rode kaart, maar tot grote verbazing van spelers en fans het tegenovergestelde: een doeltrap aan Nieuw-Caledonië. Het bloed stroomde uit het gezicht van Smeltz, die de hulp van een plastisch chirurg nodig heeft om de schade aan zijn gezicht te herstellen. Tommy Smith maakte in de extra tijd (94e minuut) alsnog de 2-1 voor Nieuw-Zeeland, dat als winnaar van de Oceanische groep een barrage tegen de nummer vier van de (Amerikaanse) CONCACAF-zone speelt. Bekijk hier beelden van de karatetrap.