Red Bull claimt snelste pitsstop ooit

Het Formule 1-team van Red Bull heeft naar eigen zeggen de snelste pitsstop ooit gemaakt. Ruim een week geleden slaagden de monteurs van Red Bull erin om in 2,05 seconden de vier wielen van de bolide van Mark Webber te wisselen. Dat is een verbetering van het record dat McLaren vorig jaar neerzette, door Jenson Button in 2,31 seconden een nieuw setje banden te geven.

De Oostenrijkse renstal publiceerde woensdag op de website een lijstje met de tijden van de pitsstops in Maleisië, die door de datarecorder in de auto's is geregistreerd. Liefst vijf keer doken de monteurs van Red Bull onder de tijd van hun McLaren-collega's, waarvan vier keer bij de wagen van Webber. Het leverde de Australische coureur echter niet de zege op. Enkele ronden voor de finish werd Webber, tegen de stalorders in, gepasseerd door zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel, die vervolgens naar de zege reed.

,,We zullen nooit van een perfecte pitsstop praten'', aldus de teamleiding. ,,Het kan namelijk altijd beter. Wij denken dat de magische grens van 2 seconden dit seizoen wordt gebroken.''