‘Is Wesley Sneijder wel zo goed?’ vragen de Turkse media

Hij werd binnengehaald als een soort verlosser. Maar een paar maanden later lijkt de liefde tussen de fans van Galatasaray en Wesley Sneijder al behoorlijk bekoeld. Hij speelt zelden een hele wedstrijd mee en is daarin tot nu toe geen enkele keer beslissend geweest. In ieder geval beginnen de media te twijfelen aan Sneijder. Een groeiend aantal fans van Galatasaray betwijfelt of de aanvoerder van het Nederlands elftal wel 'de koning van het heelal' is, waarvoor ze hem bij aankomst hielden, schrijft het AD. 'Is hij uitgeschakeld?', is de kop in de sportkrant FotoMaç. Sommige supporters kritiseren hem als een 'archaïsche nummer 10', omdat hij niet mee verdedigt. Sneijder is ook al geen automatische basisspeler meer. Sterker: zonder hem lijkt zijn ploeg beter te spelen. Het afgelopen weekeinde, in de moeizame uitwedstrijd tegen hekkensluiter Mersin Idmanyurdu Spor Kulübü, werd Wesley Sneijder weer gewisseld. Pas daarna begon het te lopen bij zijn ploeg. Galatasaray boog een 1-0 achterstand met 10 man na de rust om tot een 1-3 overwinning, mede dankzij 2 doelpunten van Didier Drogba.
Sneijder heeft sinds zijn aankomst eind januari nu 10 wedstrijden gespeeld voor Galatasaray. In 8 daarvan stond hij in de basis, maar slechts in 2 wedstrijden speelde hij de volle 90 minuten mee. In tegenstelling tot de torenhoge verwachtingen van de 'aankoop van de eeuw' maakte hij maar 2 doelpunten en gaf hij geen enkele assist, zo benadrukt de Turkse sportkrant FotoMaç.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Omhoog gevallen mannetje die nu dus kennelijk diep valt.

 2. Dead Silence

  Ik snap een ding niet en dat is blindheid voor overschatting. Op televisie, in de voetbalwereld, overal waar veel centjes in de boom hangen.

 3. i7

  Hij was goed voordat ie met zijn huidige moppie wat kreeg.. wipt hij veel soms?? dat kost veel energie hoor. Ik denk dat hij weer zijn niveau kan halen.. wat was hij goed tijdens WK zeg..

 4. Dead Silence

  Ik ben mijn tuin aan het uitbreiden. Ik wil hem wel inhuren in gipsen korset met een rood hoedje voor bij het vogelhuisje. Anderhalve euro per week lijkt me meer dan zat. Voor zijn fiets is geen plaats.

 5. Bert Hilhorst

  Het gras is te lang op de Turkse velden.

Reacties niet toegestaan