Engelse clubs stemmen over doellijn-technologie

De 20 Engelse clubs uit de Premier League stemmen donderdag over de invoering van de doellijn-technologie. Het ligt in de bedoeling het systeem in te voeren met ingang van het nieuwe seizoen. Het wordt dan geïnstalleerd in alle 20 stadions en op Wembley, waar in augustus altijd wordt afgetrapt met de wedstrijd om de Charity Shield. De clubs komen donderdag bijeen om te stemmen over de invoering en de keuze van het systeem. Hawk-Eye, bekend van het tennis, Cairos, Goal/Control en Goal/Ref doen alle vier mee aan de door de Engelse FA uitgeschreven tender. De FIFA zal de doellijn-technologie hoe dan ook gebruiken op het WK in Brazilië en wil het systeem ook testen in de zomer tijdens het toernooi om de Confederations Cup. De UEFA wil nog steeds niets weten van deze technologie. Volgens voorzitter Michel Platini is de invoering bij alleen al de Champions League veel te duur en te kostbaar. Hij houdt liever vast aan de inzet van extra assistent-scheidsrechters naast de doelen. Alex Horne, secretaris-generaal van de Engelse FA, is het volstrekt oneens met de visie van Platini. 'Alleen dit seizoen al zagen we elf, twaalf incidenten in de Premier League. Maar de fouten in knock-outcompetities zijn veel erger. Dat kan je niet tegen elkaar wegstrepen.' De Engelse bond wil de doellijn-technologie ook gaan inzetten in de bekercompetitie, en dan vanaf de derde ronde in de FA Cup.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. CHIU

  Kan iemand mij een enkel steekhoudend argument geven wat er op tegen is om die techniek in te voeren? Steekhoudend is dus niet wat de heer Platini als argument aanvoert.

  • Desperanto

   Platini heeft wel een punt. Het is een peperdure technologie die moet worden ingezet voor een paar incidentjes per jaar. Beperk het tot WK’s, EK’s en CL finale.
   Of waarom niet zoals bij het rugby. Een video-scheidsrechter die op verzoek van de hoofdscheidsrechter de beelden nog eens bekijkt. Werkt daar perfect.

   (in antwoord op CHIU)
   • CHIU

    Maar waarom is het voor de tennis wereld niet te duur en voor de voetbal scene (waar de budgets tocg veel groter zijn dacht ik?) wel te duur? Ik heb totaal geen verstand van voetbal maar ik zie/hoor steeds maar weer klacjten over of het nu wel of nu niet een doelpunt was. En inderdaad: waarom niet gewoon een video systeem voor in geval van twijfel.

    (in antwoord op Desperanto)
    • Heldoppantoffels

     en toen was het stil, dan weet je wel waarom hè!? Er is namelijk geen reden om dit systeem niet in te voeren.
     Sterker nog, ik ben ook groot voorstander van zo’n scherm als met american football en ijshockey waarbij de scheidsrechter de beelden kan terug zien en dan een beslissing kan maken/aanpassen.
     Er zijn in de historie van het spelletje diverse voorbeelden waarbij wedstrijden heel anders zouden zijn gelopen met dergelijke technologie.

     (in antwoord op CHIU)

Reacties niet toegestaan