Ajax op drempel van titel, huldiging vandaag

Ajax staat op de drempel van het derde opeenvolgende kampioenschap van Nederland. Als het elftal van trainer Frank de Boer zondag in de eigen Arena wint van Willem II is de titel een feit. De Tilburgers zijn in dat geval gedegradeerd.

Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Amsterdammers een voorsprong van 4 punten op PSV en Feyenoord. Die clubs strijden normaal gesproken om de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van kwalificatie voor de Champions League.

PSV speelt zondag thuis tegen NEC, Feyenoord gaat op bezoek bij ADO Den Haag.

De spelers worden gelijk na de wedstrijd gehuldigd naast de Amsterdam ArenA. De gemeente en politie hebben er bewust voor gekozen dit dezelfde dag te doen, ook al wordt op veel plekken in de stad Bevrijdingsdag gevierd.

De huldiging staat gepland in het ArenaPark rond kwart voor vijf. Vanaf drie uur is er een voorprogramma met muziek. De huldiging eindigt rond half zes.

Hoewel Ajax en de supporters het feest liever een dag later hadden gevierd, besloot de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan anders. Komend weekeinde is er al veel politie in de stad vanwege de nationale dodenherdenking op de Dam en de viering van Bevrijdingsdag. De burgemeester wilde niet nog eens honderden agenten inzetten.

Mocht de club zondag toch niet winnen, dan volgt een week later een herkansing tegen FC Groningen. Een huldiging vindt dan diezelfde avond plaats op dezelfde plek. Vorig jaar was het feest ook op het ArenaPark, nadat eerdere kampioensfeesten in de binnenstad uit de hand liepen.