Goede doelen laten Boogerd vallen

Michael Boogerd heeft geen spijt van zijn dopingbekentenis. De oud-renner voelt echter wel de gevolgen van zijn biecht dat hij in het verleden verboden middelen heeft gebruikt. Goede doelen zoals de stichting Ronald McDonald hebben hem niet meer nodig. ,,Ik zou van Groningen naar Maastricht rijden voor het goede doel. Maar ineens was het niet meer nodig. Ik lach daar niet om. Ik heb in het verleden veel voor ze gedaan en nu is het niet meer nodig. Zo'n telefoontje, dat vind ik dan nog het ergste. Heb ik al drie van gehad van verschillende instanties'', zegt Boogerd vrijdag in AD Sportwereld. Zijn dopingbiecht was geen makkelijk beslissing, maar hij staat er nog altijd achter. ,,Het luchtte op, ik moest er vanaf. Dan maar de rest van mijn leven antiheld, maar ik wilde wel vrij door het leven.''

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Michael moet zich nu anders in de markt voor BN-ers zetten dan voorheen. Van getapte haagse jongen waarmee je altijd kunt lachen moet hij misschien meer ‘moeilijke’ onderwerpen zoeken die iets te maken hebben met het omgaan met groepsdruk bijvoorbeeld.

  • iembam

   Goed punt. Boogie heeft in een extreme sport op extreem niveau onder extreme groepsdruk moet presteren en niet zonder succes.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Anthony Katgert

  Michael Boogerd hoeft zich niet te verantwoorden aan de politiek noch aan de Nederlandse maatschappij. HIj heeft niet vermoord, heeft zich niet verrijkt tenkoste van andere, doping was en is en blijft part of the game daarmee de hypocrisie erom heen ook.

  • Genuine_Defector

   En waar staat dan precies dat de politiek zich ermee bemoeit? Het gaat over goede doelen, waaronder het Ronald McDonald fonds. Volgens mij richt die stichting zich op kinderen. En die kunnen beter geen dopingslikkende leugenaar als voorbeeld hebben.

   (in antwoord op Anthony Katgert)
 3. Michiel Thalen

  Nou bij de wereld draait door zei dat hij liever niet had hoeven biechten. Later verduidelijkte hij het door te zeggen dat dat had gekund door geen doping te gebruiken, maar het liefst was hij gewoon niet gepakt / onder druk gezet.

Reacties niet toegestaan