Robert Gesink vindt dat hij helemaal niet tegenvalt

Robert Gesink ging naar de Giro om bij de eerste drie te eindigen. Hij eindigde helemaal nergens, want hij gaf op Wéér een opgave, luidt het commentaar op de sociale media. Wéér een grote ronde die Gesink niet uitrijdt.  Gesink is boos om die reacties en laat dat in het AD weten. Wat citaten van een boze Gesink 'Het is nu eenmaal zo. Ik heb de Giro niet uitgereden. Het is mislukt. Maar het zal me eerlijk gezegd worst wezen wat een ander daar van vindt.' 'Kijk nou eens gewoon naar de resultaten! Ik ben in acht grote rondes gestart en ik heb vier keer bij de eerste tien gereden. Ga hier in dit hotel maar eens een renner zoeken die dat ook gedaan heeft. Die ga je niet vinden, hoor...' 'Ik ben verdomme 27 jaar oud. Natuurlijk gaat er een keer wat mis, maar het is niet zo dat we alleen maar het vergrootglas op Robert Gesink moeten leggen. Dat hij in elke koers die hij rijdt nóg wéér tien keer beter moet zijn. Dat kan helemaal niet.' ,,Ik ben geen veelwinnaar, maar heb wel supermooie dingen laten zien. Maar die stap naar rondjes winnen is blijkbaar niet zo makkelijk. En daarbij komt dat het wel erg eenvoudig is om te vergeten dat ik tussendoor ook nog mijn poot gebroken heb en mijn pa ben verloren. Oké, dit seizoen zit het effe een beetje tegen. Maar ik zie echt niet in waarom ik niet kan terugkomen op mijn oude niveau.'' 'Waar willen we met z'n allen naar toe? Ga eens kijken wat ik allemaal gepresteerd heb tussen renners die er verdomme opgevoerd bij reden. Daarna twee jaar aan de kant gingen, terugkwamen en opnieuw als helden binnengehaald werden. In Nederland zijn we daar nu allemaal héél erg kritisch op. Nee, nee... Dat mag allemaal niet hier. Ik heb de keuze gemaakt om het op een nette manier te doen en dan word je er nog op afgerekend ook dat je geen twintig koersen per jaar wint. Tja.'

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik zie Robert Geesink net zoals Richard Krajicek toen hij nog tenniste: een hele goede sportman maar kwestbaar. Maar toen alles een keer meezat heeft hij wel een van de mooiste prestaties neergezet uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

  • AT

   Inderdaad een goede parallel.

   Het constante dingetje in Nederland is dat we zodra iemand goed is, deze persoon of ophemelen of helemaal afbranden. We zijn zo klein dat we nooit eens iemand op zijn eigen manier kunnen laten groeien. Gesink is aan niemand iets verplicht, behalve aan zijn eigen ambities.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. iembam

  Robert Geesink. Ga zo door. Als je een keer goed van voren zit dan genieten we en als je er af gereden wordt dan balen we met je mee.

 3. input@nu

  Ik vind die negativiteit ook een probleem van het publiek, niet van Gesink. Zoals hij al zegt, hij heeft goed gepresteerd. Mensen die hem vaker willen zien winnen zitten met hun kop in de wolken. Ze vergeten dat bij een grote tour er 150-200 andere wielrenners rijden, van wie er misschien 50 ook voor winsten gaan. De wereldtop is breed. Er zijn specialisten op allerlei gebied. Als klassementsrenner zonder specifiek specialisme ben je ook afhankelijk van je team, van geluk, van de vorm van je tegenstanders en van het parcours. Als je geregeld top 10 rijdt bij wedstrijden waar 150 toppers meedoen dan hoeft niemand te klagen. Er kan er maar 1-tje winnen namelijk, en dat hoeft niet persee de beste te zijn.

Reacties niet toegestaan