Nos laat verkeerde renner de etappe winnen

Vier uur lang waren Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra aan het woord geweest. Maar toen het er op aan kwam lieten ze enthousiast de verkeerde renner winnen. Terwijl de Belg Jan Bakelants zondag in de tweede etappe van de Tour de France vriend en vijand verraste door als eerste over de meet te komen, zullen de kijkers naar Nederland 1 hebben gedacht dat Markel Irízar had gewonnen. Tien minuten lang vertelden Maarten en Herbert honderduit over Irizar. Zelfde ploeg als Bakelants, maar andere renner uit een ander land

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. drsdre

  De NOS was niet als enige abuis, ook Franse zenders melden Irizar als winnaar. Misschien waren ze in de war met zaterdag ten deze als eerste over de eindstreep kwam: http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/cycling/tour-de-france/10150967/Tour-de-France-2013-bus-driver-causes-carnage-as-Orica-GreenEdge-coach-gets-stuck-at-the-finish-line.html

  • Wielerfan

   Vanavond hadden ze (list en bedrog oftewel Dijkstra en Ducrot)bij de NOS het commentaar opnieuw ingesproken met wel Jan Bakelants als eerste renner en winnaar (hetzellfde liveverslag als smiddags echter opnieuw gemonteerd, met de juiste naam, getverderrie!!) Voor mij de laatste keer NOS, in het vervolg de Belg of Eurosport.

   (in antwoord op drsdre)
   • erik smit

    Wat dacht je dan, dat ze in de samenvatting die fout nog een keer herhalen?

    (in antwoord op Wielerfan)
    • Wielerfan

     Misschien hadden ze het gewoon moeten toegeven, dan was het nog enigzins grappig geweest, nu laten ze zich van hun slechste kant zien, loosers!

     (in antwoord op erik smit)
     • input@nu

      Het was om te beginnen hun fout niet, de naam van Irizar werd door de tourredactie aangegeven terwijl de kopgroep richting finish reed. De beelden waren dusdanig van afstand dat de persoon niet direct te onderscheiden was.

      (in antwoord op Wielerfan)
     • w de lange

      Deze renner was wel degelijk te onderscheiden al vanaf het moment dat hij wegsprong en was close in beeld. Kijk en luister naar Wuyts en De Cauwer op de VRT, deskundig, geestig zoals vroeger Rik de Sadelaer bij het voetbal Dat NOS gekluns in stuitend.

      (in antwoord op input@nu)
 2. jan bosscher

  Gelukkig niks van gemerkt, lekker naar de belg gekeken, veel leuker.

 3. Henny

  Kijk lekker naar Eurosport. Michael Boogert kent al die knapen en vergist zich niet.

 4. R. de Kamper

  Droevig, droevig, droevig, Mart Smeets heeft er nog wel een sarcastisch grapje aan gewijd: “Jan Bakelants wie kent hem niet?” Maar, dit kan natuurlijk niet. Ik was ook compleet in de war, want ik was even bij de televisie weggelopen. Eerst meende ik dat Irizar had gewonnen en later stond er ineens een Belg in het geel!
  Eerder tijdens de uitzending meende Ducrot dat de organisatie Boom ontrecht als Belg aangemerkt had, maar hij had niet door dat “Bel” voor Belkin stond. Kijkt die man mee op een mobiele telefoon of zo? Sporza zendt eerder uit en bovendien blijken zij er wel bovenop te zitten. Ze hadden de stilgevallen touringcar ook gewoon in het zicht, terwijl de NOS toen nog in het duister tastte.
  Wat is er aan de hand in televisieland? Leuk dat de tirade van Giel Beelen van internet gehaald is en leuk dat de heren van VARA en NOS zelf geen vakbond nodig hebben, maar moet er dan niet maar eens (ook) een zendercoördinator uit of zo? Bedenk eens iets, iedereen moet bezuinigen. Los het op en zorg er eens voor dat de weinige sport die wij nog vrij kunnen zien ook nog om aan te gluren is!

  • DW23

   Euh, een foutje? Het blijft immers mensenwerk. Je lijkt vol-le-dig van de leg omdat er iets mis is gegaan xD

   (in antwoord op R. de Kamper)
   • R. de Kamper

    Ja maar dit is natuurlijk ook wel met een knipoog bedoeld. De serieuze ondertoon is wel dat het geduld met de sportverslaglegging in NL een beetje opraakt. DWDD moet eerder stoppen voor de CL terwijl die pas om kwart voor negen echt begint!
    Die dopingverhalen zijn reuze interessant maar altijd zo met de blik naar achteren. Waarom doen ze geen onderzoek naar het dopingebruik van Wiggins en Froome? Zij stonden er toch ook net precies toen het moest in Londen en voorafgaand in de Tour?
    Natuurlijk mogen foutjes gemaakt worden. ik zou er zelf ook niets van bakken, maar daar gaat het niet om. Het punt is dat wij als kijkers wel iets meer mogen verwachten, dus ook niet veel later uitzenden dan de Belgen bijvoorbeeld. Misschien ligt het aan de mensen van de NOS, misschien moeten ze betere voorzieningen hebben, maar fix het!

    (in antwoord op DW23)
    • DW23

     Ah, ik had het iets te vluchtig gelezen. Neem me niet kwalijk, mooi stukkie tekst.

     Note to self: comments lezen alvorens te reageren 😉

     (in antwoord op R. de Kamper)

Reacties niet toegestaan