Bauke Mollema staat nu derde…

Het lijkt te mooi om waar te blijven: Bauke Mollema staat derde in het algemeen klassement van de Tour de France na de twee Pyreneeënritten. De Ier Daniel Martin heeft de negende etappe  gewonnen. Het was een bergrit van Saint-Girons naar Bagnères-de-Bigorre over 168 kilometer. De renner van Garmin-Sharp versloeg zijn medevluchter Jakob Fuglsang uit Denemarken in de sprint om de dagzege. Bauke Mollema eindigde in de eerste groep en klom naar de derde plaats in het algemeen klassement, Laurens Ten Dam staat vierde. De Brit Chris Froome behield de gele leiderstrui, maar zijn ploeg was vandaag na de tweede berg nergens meer te bekennen, terwijl van de Nederlandse Belkin-ploeg drie rijders bij de eerste groep zaten. Gisteren leek, gezien de overmacht van Sky, de tour afgelopen. Dat lijkt nu een stuk minder zeker. Valverde (2e) en de twee Belkinrijders en Contador (5e) zijn nog zeker niet kansloos. De laatste Nederlander voor Bauke Mollema die in de top 3 van het algemeen klassement stond is Bram de Groot in 2001

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  En wanneer biecht Mollema zijn hulpmiddelen op?

  • kletsmajoor

   Als je met voldoende onderbouwde aantijgingen komt.

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    Het is ook geen beschuldiging maar een vraag. Hoe lang hebben we gedacht dat michael boogerd, Lance Armstrong en vele anderen clean naar de eindstreep reden?

    (in antwoord op kletsmajoor)
  • Bart_van_Oerle

   Waar je in ieder geval naar zou kunnen kijken, is de gemiddelde snelheid in de tour. Zit die zo rond de gemiddelde snelheid van de tours met Lance Armstrong, dan lijkt me dat een aanwijzing. Of er moet aangetoond kunnen worden dat de trainingsmethoden zoveel verbeterd zijn om toch zo hard te kunnen rijden.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan