Djokovic verwijt organisatie US Open niet consequent te zijn

Tennisser Novak Djokovic heeft fel uitgehaald naar de organisatie van de US Open. Die is volgens de nummer 1 van de wereld inconsequent in de besluiten en handhaving van de quarantaineregels voor het coronavirus.

Djokovic zei dat hij de nieuwe spelersvakbond PTPA juist heeft opgericht om dit soort zaken aan te kaarten. De Serviër is ontevreden over hoe organisator USTA is omgegaan met twee coronazaken die in de 'bubbel' in New York plaatsvonden.

Twee spelers, Guido Pella uit Argentinië en Hugo Dellien uit Bolivia werden teruggetrokken voor het ATP-toernooi van Cincinnati vorig week toen hun fysiotherapeut positief had getest. De beslissing was genomen op basis van protocollen die eerder aan de spelers waren bekendgemaakt. In een tweede zaak, waarin de Franse tennisser Benoît Paire positief testte, werden spelers die in nauw contact met Paire waren geweest, juist weer niet automatisch teruggetrokken. De Fransman Adrian Mannarino kreeg vrijdag na lang overleg en oponthoud alsnog toestemming om zijn partij tegen Alexander Zverev te spelen.

Inconsistenties
"Ik ben niet blij met hoe de situatie met de Franse spelers is aangepakt", zei Djokovic. "Benoît is in quarantaine geplaatst en is uit het toernooi. Maar alle andere jongens die in nauw contact met hem stonden, kregen wel toestemming te spelen. Er zijn veel inconsistenties."

Djokovic vindt dat de spelers veel te weinig informatie krijgen en te weinig macht hebben om zich uit te spreken en voor hun rechten op te komen in dit soort situaties. "We moeten de spelers steunen die niet eerlijk worden behandeld en dat moeten we samen doen."