‘Moderne slaven’ voor WK 2022

Volgens The Guardian zijn er al zoveel Nepalese arbeiders gestorven in Qatar dat het aantal bijna neerkomt op 1 dode per dag. Nepalese immigranten zouden worden uitgebuit en als moderne slaven worden behandeld. 44 'slaven' zouden al zijn omgekomen tussen 4 juni en 8 augustus van dit jaar. Meer dan de helft stierf aan een hartaanval, hartfalen of had een arbeidsongeval. Ondanks de hitte in Qatar - regelmatig is het er 50 graden - krijgen de arbeiders geen drinkwater aangeboden. Vaak moeten ze bedelen om voedsel. The Guardian trok deze conclusies nadat zij documenten van de Nepalese ambassade in Doha hadden ingezien. Qatar is één van de rijkste landen ter wereld en bouwt aan de toekomst, zoals het WK in 2022. Van de bouwvakkers die er aan het werk zijn is 90% immigrant, waarvan 40% Nepalees. Naar verwachting zal Qatar nog eens 1,5 miljoen buitenlandse arbeiders moeten aantrekken om 9 voetbaltempels en 55.000 extra hotelkamers aan te leggen. Vluchten helpt de migranten niet: hun paspoorten zijn vaak in handen van de aannemers die ook het loon niet meer uitbetalen. Tientallen Nepalezen zouden zich inmiddels op de ambassade ophouden.

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. e de koning

  Dubai is ook zo gebouwd. Daar kraaide ook geen haan naar. Tja zolang het westen afhankelijk is van olie zal de interesse in dit onderwerp niet erg hoog zijn. Ondertussen lekker genieten van het voetbal.

 2. Robin

  Mensenlevens zijn niet zoveel waard in het middenoosten. Kwestie van cultuur.

 3. disqus_cDEBEY6Kl8

  Ongelovigen opofferen voor het prestige van de Arabieren.

 4. Peter

  Dit staat ons allemaal te wachten.
  Onze regering verkoopt ons als slaven aan de nieuwe investeerders het (verre) oosten.
  De Arabieren zijn thans de baas over heel de wereld.
  Ze bezitten vrijwel alles en van mensenrechten hebben ze nog nooit gehoord.

  Al dat gepraat over vrede, vrijheid en mensenrechten is als afleiding voor de schandalige praktijken die overal ter wereld plaats vinden.
  We hebben de illusie gehad dat we vrij waren en dat er vrede was.
  Niks is minder waar.

  Dit is de ergste tijd om in te leven. De techniek zorgt daarvoor.
  We worden gewoon als vee onder bedwang gehouden.
  Of neemt iemand dat politieke circus nog serieus ?
  Het maakt echt niet meer uit of je stemt.
  Als je maar gaat stemmen dan kun je nooit zeggen dat je niet mede verantwoordelijk was voor het in stand houden van dit circus.

Reacties niet toegestaan