Winnaar WK poker wint 8,4 miljoen dollar, Nederlander wordt zevende

Afgelopen nacht is in Las Vegas de World Series of Poker beslist. De winnaar is een 23-jarige Amerikaan. Hij won 8,4 miljoen dollar en de felbegeerde armband van een half miljoen dollar.
Ryan Riess was vorig jaar nog student Business aan de universiteit van Michigan. Vannacht werd hij miljonair na een 3,5 uur durende sessie tegen de nummer 2, Jay Farber. Het officieuze wereldkampioenschap werd dit jaar voor de 45ste keer gehouden. 6352 pokeraars uit de hele wereld streden om de titel.
In Nederland kreeg het toernooi dit jaar veel aandacht, omdat voor het eerst een Nederlander tot de finaletafel wist door te dringen. Michiel Brummelhuis kwam maandagnacht al in actie en werd uiteindelijk zevende. Die plaats was nog altijd goed voor 1,2 miljoen dollar. De 32-jarige Amsterdammer, die 10.000 dollar inlegde, is niet ontevreden met het resultaat: ‘Natuurlijk is het jammer dat ik niet bij de laatste drie ben geëindigd, maar ik ging ook voor het geld. En 1,2 miljoen is een prachtig bedrag.’
Poker is een spannend kaartspel dat draait om psychologisch en wiskundig inzicht. Internationaal wordt het dan ook gezien als een behendigheidsspel. Maar ondanks dat duizenden slimme spelers keer op keer bewijzen dat ze beter zijn dan de rest, zien veel mensen in Nederland het nog steeds als een gokspel.

Bron(nen):   Huffington Post  AD