Serena Williams kansloos tegen foutloze Naomi Osaka

Tennisster Serena Williams is gestrand in de halve finales van de Australian Open. De 39-jarige Amerikaanse, als 10e geplaatst, was kansloos tegen de Japanse Naomi Osaka: 3-6 4-6.

De 23-jarige tennisster, nummer 3 van de wereld en 3e op de plaatsingslijst, kwam geen moment in de problemen, speelde nagenoeg foutloos en met veel druk. Ze had iets meer dan een uur nodig om Williams te verslaan.

Williams hoopte in Melbourne de Australische Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, eindelijk te evenaren. Vier jaar geleden won de Amerikaanse routinier in Australië voor het laatst een grand slam. Sindsdien verloor ze vier finales.

Finale

Osaka is drievoudig winnares van een grand slam en staat in Australië voor het eerst op de baan sinds haar overwinning vorig jaar op de US Open. Ze kampte daarna met hamstringklachten. Ze reikte vorig jaar in Melbourne slechts tot de derde ronde.

De tegenstandster van Osaka in de finale komt uit de partij tussen de Amerikaanse Jennifer Brady en de Tsjechische Karolina Muchova die later donderdag wordt gespeeld. De finale staat voor zaterdag op het programma.

Fans

Tijdens de laatste dagen van de Australian Open zijn per sessie 7477 fans welkom in de Rod Laver Arena. Dat is bijna de helft van de totale capaciteit van het centercourt. De organisatie meldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is op plekken waar het houden van voldoende afstand niet mogelijk is.

De afgelopen vijf dagen was publiek niet welkom op Melbourne Park na een lockdown in de staat Victoria.