Zwart water: Journalisten in Sotsji vertellen over de hotelgruwelen

Dat er bruin en soms ook zwart water uit de kranen komt lijkt nog een van de kleinere klachten die journalisten in Sotsji hebben. De Washington Post bracht ze samen en er is blijkbaar - ondanks de 52 miljard die de spelen kosten - veel niet in orde. De ploeg van CNN had 9 kamers besteld; er is er één beschikbaar en die mankeert van alles. Er zijn negen hotels gebouwd voor journalisten, maar drie daarvan zijn nog niet klaar, dus de andere zes moeten de gasten opvangen. Maar aan die zes mankeert ook van alles. De Duitse persfotograaf Joerg Reuter (het zijn zijn vijfde Spelen) kreeg eerst een kamer waarin zich nog en zwerfhond bevond. Het hotel zag grijs van het bouwstof er er liepen nog volop bouwvakkers rond. Hij kreeg alternatieven die niet beter waren en ging tenslotte maar terug naar de kust, waar wel werkende hotels zijn. In sommige hotels is geen internet, in andere geen lift, hier en daar ontbreekt een vloer, overal ontbreken knoppen en trapleuningen en warm water is niet vanzelfsprekend, somt de Post op. Je kunt ook de mooie kant zien. Journaliste Stacy St. Clair: "Ik heb net mijn gezicht gewassen met Evia. Ik voel me een Kardasian."  

Bron(nen):   Washington Post      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marcel van Houten

  Wat verwacht je ook van dat volk!?

  • De Staatsburger

   De Nederlanders hebben allemaal uitstekende hotelkamers gekregen. Wellicht hebben de Amerikaanse journalisten het over zichzelf uitgeroepen met hun grote mond.

   (in antwoord op Marcel van Houten)
 2. Vogelbeest

  De nationale hobby kennende vermoed ik dan weer dat er aan wodka geen gebrek is.

 3. Cervantis

  Vieste hotels van Europa staan ook in Amsterdam
  Door: redactie AD
  14-3-12 – 08:42

  Hoewel de hotelprijzen in Amsterdam tot de hoogste in de eurozone behoren telt de stad ook een aantal van de meest smerige hotels van Europa. De vier vieze hotels die vorig jaar in de top 10 van Tripadvisor stonden, staan daar nog steeds in, en zijn het afgelopen jaar alleen maar smeriger geworden.In hotel Y Boulevard wordt door de recensenten nog steeds geklaagd over bedwantsen en vieze douches. Hotel Lantaerne heeft te maken met ongedierte. Hotel Manofa wordt beschreven als een nachtmerrie met slapende zwervers. Dit meldt Sp!ts vandaag op de voorpagina.

  Alleen hotel The Globe heeft het ongedierteprobleem opgelost. Wel zijn er meldingen van stank en viezigheid. Nieuwkomer Season Star wordt gezien als het slechtste hotel ooit met onbeschoft personeel, ratten en smerige kamers.

  Amsterdam is veruit de duurste voor een hotelkamer in Nederland, bleek gisteren uit een onderzoek van hotels.com. De gemiddelde prijs voor een overnachting is 124 euro. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar.

  De gemeente zegt zich bewust te zijn van de probleemgevallen en is in contact met vijftien slecht scorende hotels. Hotelloods René van Schie benadrukt in Sp!ts dat de 370 hotels die Amsterdam telt, over het algemeen goed worden beoordeeld en dat er ook veel uitschieters naar boven zijn.

  Dan liever een hotel in Sotsji zonder internet want dat is beter dan een hotel in Amsterdam met bedwantsen

  • Kopje thee

   Leve het Hollandse cultuurrelativisme… in de Amsterdamse horeca heeft geen 35 miljard te verdelen, bij mijn weten….

   (in antwoord op Cervantis)
 4. Pietje_Precies

  lekker zeiken op Rusland. je kunt er nog een dagtaak aan hebben kennelijk. dingen gaan daar anders, en het is nog al niet wat, er was 2 jaar geleden helemaal niks!

  • Kopje thee

   Het ‘zeiken’ is terecht! De Russische winterspelen hebben meer gekost dan alle winterspelen bij elkaar. En waarom: corruptie. Een probleem waar de gewone Rus dagelijks tegenaan loopt. Wat mij betreft mag er niet genoeg kritiek geuit worden op Patser-Poetin. Wat heeft hij nou gedaan voor het land dat elke imbeciel met die gigantische olie-inkomsten niet had kunnen doen? Strooien met geld voor het prestige, zondebokken zoeken onder minderheden, maar corruptie aanpakken ho maar – logisch, want hij heeft zelf een vette Zwitserse rekening plus paleis in de regio. “Dingen gaan daar anders.” Als dit een bericht over de VS was geweest, was u zeker niet zo tolerant geweest. Rusland is verre van ‘n derde-wereldland!

   (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Pietje_Precies

    ja je hebt wel een punt. Maar in de media is het alleen maar gezeik. Twee jaar geleden was er helemaal niks daar, dus wellicht ook niet gek dat dingen niet werken. Wij hebben ook een Noord-Zuid lijn fiasco en zijn geen 3e wereldland…..

    (in antwoord op Kopje thee)

Reacties niet toegestaan