Gefrustreerde Bertens na aftocht: dit is het op dit moment

Kiki Bertens kijkt terug op een "frustrerende" wedstrijd op Roland Garros. Het toernooi in Parijs zit er na de nederlaag in drie sets tegen de Sloveense Polona Hercog al na één partij op. Vooral in de eerste set maakte Bertens, die na haar achillespeesoperatie "nog niet pijn- en gedachtevrij" is, een zeer matige indruk.

"De eerste set was gewoon belabberd. Er was veel spanning en ik zat erg vast. Je wilt goed beginnen en dan moet je goed bewegen en los zijn. Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Het was gewoon niet goed, daar kunnen we heel kort over zijn", zei Bertens na de nederlaag in drie sets (6-1 3-6 6-4). Ze stond in de beslissende set met 4-2 voor.

"Ik heb me zo goed als mogelijk voorbereid, maar dit is het op dit moment. Ik kan wel volle bak gaan, dat is niet het probleem en daar heeft het niet aan gelegen. Vandaag heb ik er alles aan gedaan, maar het is niet genoeg geweest."

Lastig
Bertens (29) wil de komende weken zoveel mogelijk wedstrijden spelen om ritme op te doen, vertrouwen te winnen en fysiek weer op niveau te komen. "Ik ben net de baan af, ga zo naar huis en dan gaan we eens even goed nadenken over wat we nu gaan doen. Dan zien we het wel", hield Bertens zich op de vlakte over haar nabije toekomst.

"Veel wedstrijden spelen is op dit moment gewoon heel erg lastig en we moeten een plan maken hoe we dat kunnen doen. Nu komt het grasseizoen eraan en fysiek kan ik die switch niet meteen maken. We moeten kijken hoe het lichaam zich houdt en niet overhaasten, zodat ik er weer een hele tijd uit lig."

Combinatie van alles
Bertens denkt dat ze op alle vlakken nog progressie kan boeken. "Het is een combinatie van alles; fysiek, mentaal en tennis gaan samen. Natuurlijk zou het heel anders zijn als ik deze wedstrijd er net wel uit had gesleept, want dat neem je ook weer mee naar de volgende keer."

Bertens, die dit seizoen pas één zege heeft geboekt op WTA-niveau, haalde vorig jaar de vierde ronde op Roland Garros.