Roland Garros raakt na Barty en Osaka ook Sabalenka kwijt

Roland Garros is na Ashleigh Barty en Naomi Osaka ook de als derde geplaatste Aryna Sabalenka kwijtgeraakt in het vrouwentoernooi. De Wit-Russische tennisster, nummer 4 van de wereld, moest het in de derde ronde afleggen tegen Anastasia Pavlioetsjenkova uit Rusland: 6-4 2-6 6-0.

De Australische Barty, nummer 1 van de wereld, gaf donderdag vanwege een heupblessure op in de tweede ronde. De Japanse Osaka, tweede op de wereldranglijst, trok zich eerder in de week terug uit het toernooi vanwege alle commotie rond haar persboycot. Simona Halep ontbreekt in Parijs vanwege een kuitblessure. De Roemeense is de mondiale nummer 3.

Sabalenka (23) was daardoor de hoogst geplaatste speelster die nog in het toernooi zat. In de aanloop naar Roland Garros had de Wit-Russin het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven, door Barty in de finale te verslaan. Ze won haar eerste twee partijen op het gravel in Parijs vrij eenvoudig, maar Sabalenka werd vrijdag afgetroefd door Pavlioetsjenkova. De 29-jarige Russin, nummer 32 van de wereld, moest zich na de tweede set laten behandelen aan een bovenbeen. Met een ingepakt been trok ze de beslissende set met 6-0 naar zich toe.