Eindelijk toch nog ruzie in de schaatsploeg

Er waren zoveel successen dat de afgelopen twee weken het ruziemaken er niet van kwam. Maar op de valreep is er toch nog een conflict. Jorit Bergsma heeft zich afgemeld als reserve voor de ploegenachtervolging. Hij voelt zich 'niet serieus' genomen. Praktische gevolgen heeft het niet. Vanmiddag is de finale en alle 3 de rijders (Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij) zijn gezond genoeg om te rijden. Een reserve is dus niet nodig. Vermoedelijk ergert het Bergsma dat hij in geen van de voorronden heeft mogen meerijden, zodat hij geen recht heeft op een medaille "Het is de manier waarop dit gegaan is. Ik heb er ook energie ingestoken en zij eindigen met een medaille. Het verleden herhaalt zich", zo bevestigt de Fries zijn afmelding.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Joop Splinter

    Vooral niet opblazen zoals de aanhef suggereert. Jorit, olymisch kampioen op de 10 km, meldt zich af als reserve en niet meer en niet minder. Je vraagt je wel af of zo’n kanjer op de reserve bank moet, maar dat krijg je als je 4 kanjers hebt.

  2. kletsmajoor

    Bij de vrouwen doen ze het beter. Reserve Marrit Leenstra rijdt vandaag de halve finale, zoals ze gisteren al liet doorschemeren. Misschien had Bergsma wat assertiever moeten zijn.

  3. FritsB

    Het heeft wel degelijk praktische gevolgen. Hier is een lid van een team van vier zodanig gemanipuleerd dat hij buiten de teammedailles valt. Dat lijkt op hoogst onsportieve kinnesinne. Bergsma moet Kramer maar wat vaker verslaan. Dat kan hij, en dat wordt “ergens” kennelijk niet gewaardeerd.

Reacties niet toegestaan