Dick Advocaat is fan van Belgie

Dick Advocaat denkt dat België het EK kan winnen en dat zou hij leuk vinden. "Ik ben een supporter van België op dit EK. Ik gun jullie van harte het succes,” zegt hij tegen De Morgen.

Advocaat was een tijdje bondscoach van België, maar vertrok overhaast naar Rusland. "Ik kon dat bod van Rusland niet weigeren. Ik kon er een veelvoud verdienen. Het neemt niet weg dat ik met trots terugkijk op die periode, zeker omdat in de huidige selectie verschillende spelers zitten die ik onder mijn hoede had.”

Hij is vooral zeer onder de indruk van Lukaku. "Hij wilde als jonge speler al alles weten, is bijzonder leergierig en altijd bereidwillig om te luisteren. Daarnaast is hij nog eens een harde werker en een superprof. Romelu was toen al goed en sindsdien is hij alleen maar beter geworden. Hij is permanent dreigend. Wat een spits, zeg. Romelu hoort bij de beste vijf aanvallers ter wereld.”

En Nederland? "Nederland is een outsider, België is een favoriet, samen met Frankrijk, Italië, Portugal en misschien Engeland.”

Foto: ANP PIETER STAM DE JONGE

Bron(nen):   De Morgen