Nederland is heel boos op Frank de Boer

Of hij vandaag al ontslagen wordt valt te bezien, maar het einde van de carrière van Frank de Boer als bondscoach is nabij. Onder aanvoering van - wie anders - De Telegraaf krijgt De Boer de schuld van de afgang van Oranje. Op de voorpagina van de krant begint de berechting van De Boer al. Diens stommiteit heeft Oranje de kop gekost.

"De Boer heeft met een verzameling geweldige spelers allesbehalve voldoende gepresteerd. Los van het missen van de laatste vier van de Nations League en de dramatische start van de WK-kwalificatie bij Turkije kan dit verschrikkelijk verlopen EK niet zonder gevolgen blijven."

Met goed fatsoen valt hij – op weg naar het WK 2022 in Qatar, over ruim zestien maanden – nauwelijks te handhaven. Waarbij aangetekend, dat de KNVB-top met Hoogma, de vertrekkende directeur Eric Gudde en commissaris Han Berger ook niet vrijuit gaat en net zo schuldig is. Zij stelden De Boer aan, nadat hij driemaal op rij was ontslagen en zich als een wankele bokser, na acht tellen rust, door het trainerslandschap bewoog.

De Volkskrant:

Het kan niet anders of de Nederlandse wanprestatie heeft gevolgen voor de positie van bondscoach Frank de Boer. Afwijken van de speelwijze waarmee de ploeg de laatste jaren aan succes bouwde, om de grote tegenstanders te weerstaan. En dan verliezen met dat weinig getrainde 3-5-2, voor de werkelijke grote tegenstanders zijn aangetreden. Oef.

Frank de Boer

 ,,In het begin hadden we het even moeilijk hoe ze stonden, maar daarna pakten we het spel goed op. Het resulteerde niet direct in grote kansen, maar ik had wel steeds het gevoel dat wij de betere waren".