Waarom er zoveel broers en zussen meedoen aan de Olympische Spelen

Is het rivaliteit, zijn het de genen of is het een gedeelde passie? Hoe dan ook, er doen bijna dertig paar broers en zussen mee aan de Olympische Spelen.

Zo wonnen de Japanse broer en zus Abe Hufimi en Abe Uta op dezelfde dag goud met judo. De Kroatische broers Martin Sinkovic en Valent Sinkovic pakten de gouden medaille met roeien. Team USA heeft zeven paar broers en zussen en Team Groot-Brittannië zelfs negen paar.

De Britse tweelingzussen Jennifer en Jessica Gadirova scoorden al een bronzen medaille in het turnen. Zij strijden tegen de Nederlandse tweelingzussen Sanne en Lieke Wevers en er zijn ook nog turnende tweelingen uit Rusland en Italië. Maar ook in het basketbal, bij de triatlon en het zeilen doen broers en zussen mee.

Hoe dat kan? Veel is er niet over bekend, maar de redenen laten zich raden. Sommigen worden getraind door dezelfde sportieve ouders, ze motiveren elkaar, zien hoeveel plezier de ander eraan beleeft en willen dan ook en ongetwijfeld delen ze dezelfde sportieve genen.

Bron(nen):   CNN