Is overwinning van Oranje aan Van Gaal te danken? ‘Hij is verbaal veel begaafder dan Frank de Boer’

Het werd 6-1 voor Oranje gisteravond tegen Turkije. Het Nederlands elftal speelde de sterren van de hemel, maar had ook het voordeel van een vroege rode kaart bij Turkije. Toch denkt voetbalverslaggever Willem Vissers dat de nieuwe bondscoach Louis van Gaal 'vrij veel' verschil heeft gemaakt.

"Verbaal is hij oneindig veel begaafder dan Frank de Boer," aldus Vissers in de Volkskrant. "Daardoor is er veel meer duidelijkheid. Dat is het sleutelwoord, ik denk bij elke werkgever." Vissers: "Van Gaal heeft veel op de spelers ingepraat om ze duidelijk te maken wat hij van ze verwacht. Hij vertelde dat hij moe was door het vele praten."

"Bovendien heeft hij andere spelers opgesteld, zoals Klaassen, en het spelsysteem veranderd," legt de kenner uit. "Dat ze in de eerste minuut al scoorden helpt dan enorm, tegelijkertijd is dat geen toeval. Oranje zette direct druk, zo konden ze snel de bal veroveren. Doe je dat niet, dan scoor je ook niet. Daar was Van Gaal ook het meest trots op: de totale pressie, zoals hij dat noemde."

"Daarbij heeft Van Gaal natuurlijk wel de mazzel dat Van Dijk terug is en dat iedereen fit is. [...] Maar hij heeft Oranje duidelijk een make-over gegeven."

Bron(nen):   De Volkskrant