Deze foto maakt in één klap duidelijk waarom het WK niet in Brazilië hoort

Terwijl de happy few zich naar het stadion begeeft, kijkt iemand van de grote massa of er nog iets overschiet van de overdaad. Vanuit de prullenmand. Het 'rijke' deel van de massa in Brazilië heeft een gezinsinkomen van 400 dollar per maand. Daar kun je 1 kaartje van kopen. Het arme deel van de massa heeft nog minder. De ergste protesten lijken voorbij. Maar de regering van Brazilië houdt zijn hart vast: als het gastland verliest en wordt uitgeschakeld zal de woede tegen de verkwisting van 11 miljard opnieuw en heviger de kop op steken.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Want het WK hoort niet in landen waar armoe is?
  Grote projecten kunnen juist een land helpen in de economische groei. Het is een beetje de Dagobert Duck tactiek, rijk worden zonder ooit een cent uit te geven.

  • Nicky Jansen

   Ohja en jij wilt zeggen dat Zuid Afrika winst heeft gepakt op WK2010? Uit onderzoek is onlangs gebleken dat Zuid Afrika meer dan 2 miljard (!) verlies heeft gedraaid op het evenement. Economische groei kan op meerdere manieren bevorderd worden, maar niet middels de FIFA :-). USA wilt uberhaupt niet het WK organiseren om dezelfde redenen… Waarom zou een land als Brazilië het doen dan… beetje triest voor de mensen aan de onderkant van de maatschappij daar

   bron:
   http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/leisure/8192484/South-Africa-recoups-just-a-tenth-of-the-3bn-cost-of-staging-World-Cup-2010.html

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Sommige dingen zijn niet in geld te meten. En niet alle economische resultaten zijn te meten.

    Verder mag iets best wat kosten.

    Verder heeft het weldegelijk wat opgeleverd in SA, namelijk infrastructuur, renovatie en verbetering van bestaande structuren.

    Uiteraard kan je zeggen: dat kan ook zonder WK, maar sommige dingen komen pas van de grond als er druk achter staat.

    (in antwoord op Nicky Jansen)
 2. Meester Proper

  Idiote opmerking van sınɥǝıɹp pɹɐɹǝb dat arme landen geen grote sportevenementen mogen organiseren. Met het boycotten van derde wereldlanden neemt de armoede daar echt niet af.

 3. Victor Verlon

  De foto maakt het niet duidelijk. Je ziet een (Braziliaanse?) vrouw in de vuilnisbak zitten, maar wat ze daar doet en waarom is niet duidelijk. Misschien heeft ze per ongeluk iets weggooit waar nog iets dierbaars in zat.

  Daarbij, in Nederland hebben we ook mensen die iets uit de vuilnisbak vissen.

  Kom met statistieken en plaats een foto van een krottenwijk (favela). Dat zou de armoede in één klap duidelijk kunnen maken.

 4. E. Jansen

  Los van de foto: een kaartje voor een wedstrijd kost geen 400 dollar. Voor sommige wedstrijden is het iets van 1/10e hiervan

Reacties niet toegestaan