Regels dwingen speelsters Wimbledon zonder BH aan te treden

Wimbledon heeft sinds de oprichting de strenge regel dat spelers en speelsters moet aantreden in het wit. De laatste jaren leek de toepassing van die regels wat ontspannener te zijn, maar dit jaar zijn de bobo's ongemeen streng. Een speler mag hooguit op zijn of haar kleding een gekleurde band hebben van maximaal 1 centimeter breed. Voor het ondergoed gelden net zo strenge regels. Als de bovenkleding zodanig is dat te zien is wat de kleur is van het ondergoed moet dat ook spierwit zijn. Ook als de kleur van het ondergoed zichtbaar wordt door transpiratie geldt die regel. Oud-Wimledon Kampioen Pat Cash maakt zich daarover heel boos. Volgens hem is het al gebeurd dat speelsters werden teruggestuurd naar de kleedkamer, omdat hun gekleurde BH te zien was door hun shirt heen. Volgens Cash waren er ook speelsters die geen alternatief voor handen hadden en daarom zonder BH hebben gespeeld.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Uitstekende regels!

 2. Chrissy Glas

  Dan koop je toch een witte?????

 3. IJsbrandt

  Deze dame op de foto heeft helemaal geen BH nodig.

 4. André Somers

  Je kent de regels van het tournooi toch voor je aan de start verschijnt? Dan is het meenemen of aan (laten) schaffen van wit ondergoed toch ook niet zo heel veel moeite?

 5. gp3hb

  Ja prima die Victoriaanse regels. Want god verhoede dat je eens een glimps van een BH op zou vangen. Schijnheilig gedoe. Dat ze door de korte rokjes ongeveer in hun onderbroekje staan, daar zeggen de regels niets over. Als je ondergoed maar wit is!!! En of je borsten er uitstuiteren dat maakt ook niet uit. Is wel weer leuk voor de kijkcijfers, ook voor Wimbledon. Niet dat ik vind dat een sportevenement daar regels over zou moeten opleggen, maar ik bedoel maar… de regels die ze wél hebben zijn zo hypocriet als wat.

 6. emkage

  Ik vraag me weleens af of er alleen mannelijke cameramannen zijn bij sportwedstrijden als tennis, turnen, zwemmen enz. Ze kunnen soms zo lang inzoomen op de billen van de dames… Idioot gewoon!

Reacties niet toegestaan