Nederland maakt het meeste overtredingen

Nederland moet het dit keer niet hebben van het mooiste spel, maar van het hardste spel. Oranje werd in de groepsfase  het vaakst teruggefloten door de scheidsrechter: 68 keer. Costa Rica en Argentinië volgen op de lijst met respectievelijk 60 en 56 overtredingen. Daley Blind ging bij Nederland het vaakst in de fout (negen overtredingen), maar de Iraniërs Reza Ghoochannejhad (zeventien), Andranik Teymourian (twaalf), de Bosniër Muhamed Besic (tien) en de Costa Ricaan Bryan Ruiz (tien) voeren de lijst aan. De notering houdt niet in dat Nederland ook automatisch tegen de meeste gele kaarten aanliep. Dit is voorbehouden aan Honduras en Ivoorkust die in de groepsfase zeven keer geel zagen. Oranje kwam tot vijf keer.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Wat een stemmingmakerij! Of je vaak wordt teruggefloten betekent natuurlijk nog niet automatisch dat je niet mooi of hard speelt. Het vorige WK (waarvan ook de foto getuigt, flauw is dat) ja dat werd gekenmerkt door hard spel. Nu wordt al door verschillende (internationale) commentators gesignaleerd dat Oranje ouderwets mooi speelt. Terugkomen van twee onterecht uitgedeelde penalty’s is ook ‘n kunst die lof verdient. Wellicht zijn de scheidsrechters bij NL meer op hun qui vive zijn na de karatekick van De Jong, wie weet. In ieder geval excelleren ze niet in schwalbes, zoals de Chilenen.

  • Pietje_Precies

   precies, Geen gele kaarten in de laatste wedstrijd. en we hebben niemand gebeten.

   (in antwoord op Kopje thee)
 2. Volledig

  Klopt, Nederland speelt veel agressiever dan vroeger. Een gemis aan kwaliteit vang je op met een extra aan inzet en kracht.
  Overigens is de spelfout in de titel echt verschrikkelijk.

Reacties niet toegestaan