Pfaff: ‘Krul had rood moeten krijgen’

De capriolen van keeper Tim Krul tijdens de penalty's afgelopen zaterdag werden niet door iedereen gewaardeerd. Ook de Vlaamse oud-keeper Jean-Marie Pfaff had geen goed woord over voor de maniertjes van Krul om de tegenstander van zijn a propos te brengen. "Zonder twijfel was het geweldig dat hij twee ballen heeft gehouden, maar zijn gedrag heeft me echt boos gemaakt. Het kan toch niet dat je je tegenstander belachelijk maakt, provoceert en uitscheldt. Dat heeft niets met fair play of respect te maken. Hij leek wel op oorlogspad. Wat moeten kinderen denken die dit zien?" "En de scheidsrechter liet dat allemaal toe. Hij had geel moeten geven. En rood als hij het nog eens deed. De FIFA moet ingrijpen. Tegen zo'n gedrag moet je krachtdadig optreden." Pfaff was in de jaren tachtig een van de beste doelmannen ter wereld.  

Bron(nen):   Sporza      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Buck Danny

  Aha, nog meer Belgische afgunst. Misschien moet Jean-Marie maar eens op zoek gaan naar de woorden van Krul hierover i.p.v. zelf te concluderen dat Krul wel gescholden zal hebben. Kruls gedrag was hooguit intimiderend te noemen, niet echt om wakker van te liggen in een spel waarbij spelers elkaar onderuit maaien.

 2. Koper

  Oh oh oh, wat laten de Belgen zich weer kennen. Gewoon een mooi potje Haagse bluf was dit van Tim Krul.

 3. Robin

  Schop iemand een gebroken ruggenwervel en iedereen roept, “het is een contact sport”. Doe een boks en een bemoedigend klapje terwijl je serieus kijkt en je moet rood. Ziedaar het morele failliet van foebelle in het algemeen en Phaff in het bijzonder.

 4. Meester Proper

  Heerlijk, toch, die jaloerse Belgen?

 5. Kopje thee

  Belg + babyboomer, tsja, da’s dubbel gefrustreerd…

 6. AT

  Tjee, die Belgen zijn een partij zuur zeg. Niet te harden!

 7. Dead Silence

  Toni Schumacher vroeger de zwarte kaart.

Reacties niet toegestaan