Griekse atleten lijden zwaar onder crisis

Deze zomer zullen er slechts 75 Griekse atleten naar de Spelen in Londen worden gestuurd. Dit is minder dan de helft van de atleten die in Peking deelnamen en slechts een zesde van het team dat meedeed aan de Spelen in eigen land in 2004.


Door besparingsmaatregelen was de Griekse atletiekfederatie genoodzaakt om alle binnenlandse competities voor onbepaalde tijd te staken. Hierdoor worden atleten gedwongen het land te verlaten om te trainen voor de Spelen, maar velen hebben hier de financiële middelen niet voor. Volgens polsstokspringer en medaillkandidaat Kostas Filippidis geeft de regering geen enkele steun en moeten atleten vrienden en familie aanspreken om hen bij te staan.

De sporters trainen noodgedwongen in verwaarloosde sporthallen met gigantische gaten in het dak. Griekse topatleten hebben zelf goten geïnstalleerd die het regenwater naar grote vaten leiden. Ook is er in de sporthallen geen verwarming en warm water aanwezig. "We zijn vergeten, hoewel wij het land zijn dat de wereld de Olympische Spelen schonk. De politici hebben geen respect voor ons", aldus Filippidis.

Bron(nen):   Greekreporter.com  De Morgen  Bron foto