Betaald voetbal krijgt ‘megadreun’ door Lente-akkoord

De Nederlandse voetbaltop zegt aan de rand van de afgrond te komen als gevolg van de extra lasten van het lente-akkoord. Bij elkaar zouden de eredivisieclubs 45 miljoen euro per jaar kwijt zijn. Dertig miljoen omdat ze zelf moeten gaan betalen voor de politie. En 15 miljoen vanwege een werkgeversheffing over salarissen boven de 150.000 euro. Die heffing heeft in normale bedrijven niet veel impact, omdat daar hooguit een enkeling zoveel verdient. Bij de clubs verdient bijna iedereen meer dan anderhalve ton. De heffing gaat de clubs 15 miljoen kosten. Jaarlijks bedraagt de totale omzet aan seizoenkaarten van de clubs 50 miljoen. Dat bedrag zou vrijwel in zijn geheel opgaan aan de nieuwe kosten

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Har Davids

    Met andere woorden: voetballerij wordt wat meer behandeld voor wat het is. Een bedrijfstak die jarenlang op subsidies mooi weer gespeeld heeft en nu een beetje meer zelf de broek mag ophouden.

  2. bierneus

    Bijna iedereen boven 150000 in een zwaar gesubsieerde/door overheidsgeld overeind gehouden bedrijfstak, het een volkssport noemen, maar wel zeuren over die paar grootverdieners in het bedrijfsleven….

Reacties niet toegestaan