Seedorf maakt meteen kennis met Braziliaanse politie

Clarence Seedorf viel al op de eerste dag in Rio de Janeiro van de ene verbazing in de ander. Begin van de avond was hij het middelpunt van een feestelijke kennismaking met de fans van Botafogo. Later op de avond nam de Braziliaanse politie zijn auto in beslag, omdat hij geen papieren bij zich had. Ruim voor de thuiswedstrijd van Botafogo tegen Bahia landde Seedorf met een helikopter naast het stadion. Tijdens zijn presentatie sprak de 36-jarige aanwinst het publiek toe in accentloos Portugees. Hij was daarna getuige van een aardige wedstrijd, waarin zijn nieuwe club met 3-0 won en naar de zesde plaats op de ranglijst klom. Later op de avond belandde Seedorf in een fuik van de politie, die automobilisten controleerde op alcohol. Seedorf drinkt geen druppel alcohol. Hij was evenwel niet in het bezit van de juiste autopapieren. Hij moest zijn auto laten staan. Een vriend regelde vervolgens de vereiste documenten, waarna Seedorf de rit kon voortzetten. Seedorf verblijft sinds het weekeinde in Rio de Janeiro, waar hij een contract voor twee jaar tekende met Botafogo. Bij de presentatie kreeg hij het shirt met rugnummer tien aangereikt. Hij ondergaat maandag de medische keuring en zal dan zijn eerste persconferentie geven. Dinsdag sluit hij zich aan op de training van Botafogo. Seedorf is getrouwd met een Braziliaanse. Hij had al een appartement in Rio de Janeiro. ,,Het gaat nu beginnen. We gaan aan het werk. We gaan proberen Botafogo naar een hoger niveau te tillen'', zo beloofde hij de duizenden supporters .

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Als A- junior bij Ajax, was Clarence Seedorf al een bijzondere voetballer. Superintelligent, goed gebekt,natuurlijk gezag uitstralend, het spel lezen en zeer goed voetballen. Werkelijk indrukwekkend.Gelukkig trekt deze jongeman zijn eigen spoor en krijgt hiervoor veel waardering,
    Een verademing in een wereld waar alles in de voetbalwereld en media wordt nagewauweld.
    Een ongelofelijk ernstig gebeuren in Neder– land, Moerasland, Neer- land, Hol-land, Hol-Hol- land.Land van Holen,Neen-Nederig-Land.

  2. Zjeff

    Wie zei dat de Braziliaanse politie corrupt is?

Reacties niet toegestaan