Williams blijft vrouwentennis regeren

Sport
door anp
zaterdag, 11 juli 2015 om 16:45
williams blijft vrouwentennis regeren1436626815
Serena Williams blijft het vrouwentennis met straffe hand regeren. De nummer één van de wereld versloeg zaterdag in de finale van Wimbledon de Spaanse Garbiñe Muguruza (6-4 6-4) en won haar vierde grand slam op rij.
De Amerikaanse moest even op gang komen op het gras van het center court. Muguruza verraste in haar eerste finale met een voorsprong van 3-1. Williams herstelde zich echter snel en won de eerste set met 6-4. Ze gunde haar opponente in de tweede set aanvankelijk weinig kansen. Ze nam een voorsprong van 5-1 en maakte het nog even spannend voordat ze haar 21e grand slam mocht vieren.
Het is de tweede keer dat Williams vier grand slams op rij wint. Ze presteerde dat ook al in 2002 en 2003. Het zusje van Venus heeft nu haar zinnen gezet op de US open. Daar wil ze haar vierde grand slam van het seizoen winnen. De Duitse Steffi Graf presteerde dat in 1988 voor het laatst.
Trots
,,Dit voelt zo goed'', jubelde Williams na haar zesde zege op Wimbledon. ,,Ik ben hier zo blij mee. Je speelde zo goed'', lachte ze richting haar Spaanse opponente . ,,Wees niet teleurgesteld. Je speelde fantastisch. Je moet heel trots zijn.''
Muguruza was ook maar even teleurgesteld na haar verloren finale. Na knappe overwinningen op Angelique Kerber, Caroline Wozniacki en Agnieszka Radwanska erkende ze dat Williams nog een maatje te groot voor haar is. ,,Ik speelde tegen de nummer één van de wereld'', stelde ze. ,,En dat was wel te merken. Toch heb ik genoten van een finale op zo'n groot toernooi. Dit smaakt echt naar meer.''