Zilver voor de ‘golden girls’

De Nederlandse estafettezwemsters zijn er niet in geslaagd hun olympische titel te prolongeren op de 4x100 meter vrije slag. Dankzij een inhaalslag van Ranomi Kromowidjojo wonnen de zwemsters 'slechts' zilver. Het goud ging naar Australië. Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Inge Dekker zwommen met elkaar een tijd van 3.33,79. Het Australische team won met een tijd van 3.33,15. Het brons ging naar de Verenigde Staten. In een eerste reactie toonden de Nederlandse zwemsters hun teleurstelling. Kromowidjojo: "We hebben het goud verloren. Het was wel een goede race, maar ik ben uiteindelijk niet tevreden met het resultaat". Veldhuis reageert geëmotioneerd: ''Er zat niet meer in. Ik kon echt niet harder. Over een week zijn we vast tevreden met zilver."' De snelle tijd van Kromowidjojo (51,9 seconden) is veelbelovend voor haar individuele nummers. Zij komt later deze week in actie op de 50 en 100 meter vrije slag. De zwemsters bezorgden Nederland de eerste medaille tijdens deze Spelen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Wat een verschrikkelijk ontevreden dames zijn het.
  Wat is er in godsnaam mis met zilver? En dan dat oeverloos door lullen over een paar baantjes zwemmen.

  Leer accepteren dat er betere sporters op de wereld zijn en dat geluk niet maakbaar is!!
  Het zou ze sieren als ze met opgeheven hoofd uit het water waren gekomen met een reactie van… jammer maar zilver is ook een mooie kleur.

  Heel snel een retour ticktet bestellen en opzouten.
  Wat een zeurland zijn we toch als we geen goud winnen, met die oude brompot Smeets voorop die de hele avond over volstrekt onbelangrijke zaken kan blijven doorzagen.

  • Gebruikersnaam1

   De zwemdames leven vier jaar toe naar het moment om het goud opnieuw te prolongeren. Op het moment dat dit niet lukt als de te kloppen favoriet is het niet meer dan normaal om wat teleurgesteld te zijn. Dat jij dit niet snapt zegt meer over jou dan over de zwemdames. Mooi ook hoe je afgeeft op Nederland als zeurland.. Je reactie spreekt boekdelen.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan