NBC onder vuur: Sportieve hoogtepunten uren vertraagd tot primetime

Is het een onbeduidend  Twitter-stormpje of groeit het - ook mede dankzij Twitter - uit  tot een heuse kijkersopstand? NBC-televisie stelt uitzending  van sportieve  hoogtepunten uit tot primetime in de VS. Spannende finales krijg je pas uren later te zien. Je weet bijvoorbeeld: Over vijf minuten die-of-die finale: Lekker kijken! Maar dan zit je bij NBC wezenloos naar beachvolleybal of al weer een saaie serie turnen te kijken. NBC verdedigt zich en zegt: 'Via internet streamen we wel live'. Maar hoeveel mensen zien dat? Op Twitter (op account #NBCfail: aanrader! Ook #NBCdelayed) wordt de vergelijking gemaakt met de niet-commerciele BBC: 'De BBC dient de kijkers want die zijn de baas. NBC dient de adverteerders want die betalen de rekening' Verder: 'BREAKING: USA wint goud met synchroon schelden op NBC.' "NBC probeert een oud businessmodel in een nieuwe tijd overeind te houden" Met tape delay kwam een TV-zender vroeger nog wel  weg. Maar niet meer in een tijd waarin de uitslag van een zwemrace  al over Twitter en Facebook galmt voor een zwemmer zelf naar het scorebord heeft kunnen kijken. Gaan steeds meer Amerikanen mopperen over tapedelay? Wat wordt de rol van social media dan? Voorlopig is de tussenstand NBC - sociale media: 0 -1.

Bron(nen):   BuzzMachine  NYT  NBC  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Vreemd, via de site van de EBU kun je alles live volgen. Als er een landen blok op zit is daar met een omweg ook naar te kijken dus ik begrijp het probleem niet?

 2. Apekool

  Via de BBC FreeSat service (satelliet) krijg je 24 HD kanalen live en gratis, zo kan het dus ook!

 3. kletsmajoor

  ‘…De BBC dient de kijkers want die zijn de baas…’
  Dat is ook een beetje te kort door de bocht. Beter misschien: ‘De BBC dient de regering want die geeft het geldt’ (na het van de burger te hebben afgepakt in de vorm van belasting).

 4. Jan Maarten Fernig

  Leuke incentive voor hun kijkers de moeite te nemen over te stappen op ons nieuwe intergod.

Reacties niet toegestaan