Volleybalwereld geschokt: Topsporter blijkt verkrachter

De Nederlandse beachvolleyballer Steven van de V. won in de zomer van 2015 het NK Beachvolleybal en werd zeventiende op het WK. Met zijn partner Dirk Boehlé vormde hij een gouden duo tot er ineens een Europees arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd. "Sinds 3 september 2015 wordt hij gezocht op verdenking van grooming en drie keer verkrachting van hetzelfde meisje,'' verklaart woordvoerder van het Openbaar Ministerie Franklin Wattimena in het AD. Het gaat om een twaalfjarig meisje uit Groot-Brittannië. De Nederlandse topvolleyballer blijkt al sinds de zomer van 2014 zijn geheim met zich mee te dragen. Volgens de politie uit Thames Valley reisde de dan net 20-jarige volleyballer in augustus naar Engeland om de jonge scholiere te ontmoeten bij Furzton Lake, zo'n 80 kilometer van Londen. Hij zou haar bij het meer en daar in de buurt hebben verkracht. De derde verkrachting zou de dag erna in Milton Keynes hebben plaatsgevonden, vlak voor hij terugreisde naar Nederland. Maandag heeft hij voor de rechtbank bekend dat hij drie keer seks met haar had. Of de seks onder dwang was of niet, maakt niet uit: gezien haar leeftijd is er hoe dan ook sprake van verkrachting. In de volleybalwereld is geschokt gereageerd. Michel Everaert programmadirecteur Nevobo: "Wij zijn geschokt, wisten van niets, en ook de mensen om hem heen hebben niets gemerkt.'' De voormalig topvolleyballer noemt het 'bizar'. "Toen hij uit het topsportprogramma stapte, hebben we nog tegen elkaar gezegd: hij is zo'n groot talent, laten we hem in de gaten houden.''

Bron(nen):   AD      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Heeft het bij zo’n publiek figuur nog zin om zijn achtenaam af te korten?

 2. Burgermans

  Tjonge jonge, wat een hysterisch stukje. Stefan van der V. had een seksuele relatie met een veel te jong meisje, dat maakt hem nog geen verkrachter, Je@nette.

  • Jerapah

   Als 21 jarige heb je met je poten van een minderjarig meisje van 12 af te blijven, dergelijke seksuele handelingen zijn ontoelaatbaar en per definitie verkrachting. Het is je kennelijk ontgaan dat Steven van der V. schuld heeft bekend. Steven van de V is een ordinaire testosteron-bom. Een volwassen man die seksueel opgewonden kan raken van een 12 jarig meisje heeft een behoorlijk steekje los in de bovenkamer.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Feit blijft dat het geen verkrachting was maar seks met wederzijds goedvinden.

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Dikke neus, in Groot Brittannie is ‘the age of consent’ 16 jaar. Een volwassen vent die het fijn vindt om zijn leuter in een grietje van twaalf te stoppen spoort gewoon niet.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Er gebeuren wel ergere dingen dan een meisje van 12 en een jongen van 20 die verliefd op elkaar worden en met wederzijdse toestemming met elkaar naar bed gaan.

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Dit zijn zaken die niet met de mantel der liefde toegedekt kunnen worden. Een twintig jarige zou beter moeten weten en beseffen dat je nooit een gelijkwaardige relatie met een twaalfjarig meisje kunt hebben. Met ‘wederzijdse toestemming’ met elkaar naar bed gaan is in dit geval een farce. Minderjarige meisjes van twaalf moeten beschermd worden tegen iedere vorm volwassen seksualiteit. Er is geen enkel verzachtend argument voor het gedrag van de Steven van der V. mogelijk.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Liefde laat zich vaak niet dwingen. Vraag maar aan Jan Slagter!

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Wat voor gevoelens er ook spelen, tussen een 20 jarige man en een meisje van 12 kan er nooit sprake zijn van liefde. Wat Jan Slagter of Peter Jan Rens betreft, dat net zijn zo goed oude mannen met een veel te jonge partner. Maar op je zestige een relatie hebben met dertig jaar jongere vrouw is natuurlijk héél iets anders dan seksueel misbruik maken van een minderjarig meisje.

      (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan