KNVB: FC Twente degradeert

FC Twente moet volgend jaar spelen in de Jupiler-league. De club wordt daarmee gestraft voor de vele illegale handelingen van voorzitter Joop Munsterman en diens vazallen. Munsterman overtrad jarenlang de reglementen van de KNVB en de UEFA om met ongeoorloofde middelen de club groot te maken.

FC Twente is volledig overrompeld door de sanctie van de KNVB om de club terug te zetten naar de eerste divisie. De club heeft per direct een advocaat ingeschakeld, om de uitspraak te bestuderen.

Twente had volgens de reglementen gestraft moeten worden met terugzetting naar de amateurs. Dat de KNVB komt met degradatie is dus eigenlijk een aardige geste aan de club, al zal dat door de Twentse supporters niet zo worden ervaren.

FC Twente diende op 1 mei de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB. a

Met een nieuw bestuur, een garantstelling van bedrijven uit de regio en doorgesneden banden met investeringsfonds Doyen hoopte FC Twente toch nog aan de voorwaarden van de KNVB te voldoen.

FC Twente heeft nog een schuld van 32 miljoen euro. Die schuldenlast was opgebouwd onder leiding van de vertrokken clubbestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

Eerder dit seizoen kregen de Tukkers, die als dertiende eindigden in de Eredivisie, al drie punten in mindering als straf vanwege het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren.