Muhammad Ali (Cassius Clay) is overleden

Muhammad Ali is zaterdagochtend op 74-jarige leeftijd overleden.  Hij werd donderdag opgenomen in een ziekenhuis wegens ademhalingsproblemen en lag sindsdien aan de beademing.
Ali, die werd geboren als Cassius Clay, leidde sinds 30 jaar aan verschijnselen van de ziekte van Parkinson. Mogelijk mede veroorzaakt door het feit dat zijn hoofd het als bokser zwaar te verduren heeft gehad.
Ali, ook wel 'The Greatest' genoemd, is oud-wereldkampioen in het zwaargewicht. De voormalige olympisch kampioen (1960) werd legendarisch door onder meer zijn goede techniek, zijn trefzekere stoten en zijn gevoel voor show en entertainment binnen en buiten de ring. Ali vocht in totaal 61 profpartijen, waarvan hij er 56 won (37 op knock-out) en 5 verloor (tegen: Joe FrazierKen NortonLeon SpinksLarry Holmes en Trevor Berbick). Ali trouwde vier keer en hield aan deze huwelijken twee zoons (waarvan één geadopteerd) en zeven dochters over, waaronder de eveneens boksende Laila Ali. Ali kreeg ook twee buitenechtelijke kinderen. Ali trouwde in 1986 in Berrien Springs met zijn vierde vrouw, Yolanda 'Lonnie' Ali.